Vaaruitje Aalsmeer

Vaaruitje Aalsmeer
Het bloemendorp van Nederland

Ruim honderd jaar geleden begonnen kwekers uit Aalsmeer met de verkoop van bloemen op de markt in Amsterdam. Met zelfgebouwde pramen voeren zij naar de hoofdstad om hun koopwaar aan de man te brengen. Van dit bescheiden begin ontwikkelde Aalsmeer zich in de loop der jaren tot het belangrijkste productie- en handelscentrum van bloemen en planten in Nederland… en in de wereld!

Vaaruitje Aalsmeer
Bloemenveiling

Van maandag tot en met vrijdag bezoek je de grootste bloemenveiling ter wereld in Aalsmeer. Het is indrukwekkend hoe groot Royal FloraHolland is, hoeveel miljoenen bloemen en planten er verhandeld worden en hoe deze op dezelfde dag nog bij de verkoper in de winkel staan. Je bezoekt de bloemenveiling in Aalsmeer gemakkelijk op eigen houtje. Zorg dat je er vroeg bent, want dan zie je zoveel mogelijk van het hele proces.

Vaaruitje Aalsmeer
Korenmolen de Leeuw

Op dinsdag en zaterdag draait de korenmolen in het centrum van Aalsmeer. Je bezoekt de molen om de molenaars aan het werk te zien, maar ook om ambachtelijke producten in het winkeltje te kopen.

Credits Eelco Roos + Joyce Goverde 

Vaaruitje Aalsmeer
Flower Art Museum

Het Flower Art Museum is het eerste museum ter wereld dat helemaal in het teken staat van hedendaagse kunst, geïnspireerd op bloemen en natuur. In het museum vind je elk kwartaal nieuwe tentoonstellingen met kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Credits Eelco Roos + Joyce Goverde 

Vaaruitje Aalsmeer
Watertoren

De allermooiste watertoren van Nederland staat in Aalsmeer. Deze beklim je op elke tweede en vierde zondag van de maand voor een prachtig uitzicht over de Westeinderplassen. Maar ook van binnen is de toren in art-deco stijl een kunstwerk. In de maanden juli en augustus is de Watertoren elke zondagmiddag open.

Credits Joyce Goverde

Vaaruitje Aalsmeer
Visit Aalsmeer

Uiteraard is er meer te doen in en rond Aalsmeer. Kijk op https://www.visitaalsmeer.nl/ voor meer.

Cultuur snuiven in het Groene Hart?
Een selectie inspiratievolle cultuuruitjes

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

van der Laan roer

Waarmee kunnen wij u helpen?