Vaaruitje Delft

Vaaruitje Delft
Ontdek de wereld van Delfts Blauw

Penselen raken voorzichtig het witte aardewerk, terwijl elders klei in handgemaakte mallen wordt gegoten. Hier, bij Royal Delft, creëren ambachtslieden al bijna 400 jaar het iconische Delfts Blauw.

Royal Delft, opgericht in 1653, is de laatste oorspronkelijk overgebleven aardewerk fabriek uit de 17e eeuw in Delft die nog steeds Delfts Blauw volgens eeuwenoude tradities maakt. Naast de fabriek bezoek je ook ons museum met een uitgebreide historische en moderne collectie. Ontdek alles over de geschiedenis, het ambacht en de innovatie van dit Koninklijke museum tijdens je bezoek.

Meer op: https://museum.royaldelft.com/

Vaaruitje Delft
Museum Prinsenhof

Museum het Prinsenhof
In Museum Prinsenhof Delft vond één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats; de moord op Willem van Oranje. Maak kennis met Willem van Oranje, voorvader van koning Willem-Alexander. Leer alles over zijn leven, zijn dramatische dood en zijn nalatenschap. Bezoek de ‘plaats delict’, de befaamde moordhal met de kogelgaten.

Wie was Willem van Oranje, de man die voorop ging in deze strijd? Wat inspireerde hem? En wat betekent de Vader des Vaderlands voor het Nederland van nu?

Meer op: https://prinsenhof-delft.nl/

Vaaruitje Delft
Oude en Nieuwe Kerk

Als hun stenen zouden kunnen spreken, dan zouden de Oude en Nieuwe Kerk ongelofelijk veel verhalen vertellen. Van de koninklijke grafkelders tot fascinerende kunstwerken. De kerken zijn stille getuigen van Delft’s verleden en heden. Ontdek zelf meer van deze verhalen!

Vaaruitje Delft
Ontdek de wereld van Delfts Blauw

De Stad van Delfts blauw, Oranje en Vermeer. Stad van prachtig bewaarde historie en cultuur. Maar ook stad van winkelen, uitgaan, romantisch overnachten, gezellige terrassen en bourgondisch eten en drinken. Meer op: https://www.delft.com/nl/eerste-keer-in-delft

Cultuur snuiven in het Groene Hart?
Een selectie inspiratievolle cultuuruitjes

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

van der Laan roer

Waarmee kunnen wij u helpen?