Over ons

Over ons
Jachtwerf sinds 1919

In het jaar 1919 startte de gebroeders D. en A. van der Laan met de bouw van de scheepswerf, toen was het slechts een perceel grond die bezaaid was met allerlei bloemsoorten. In de loop der jaren breidde de scheepswerf zich steeds meer uit. Waar eerst de focus lag op de bouw van roeiboten, verschoof deze op den duur naar de vervaardiging van vletten, sleepboten en binnenvaartschepen. Uiteindelijk werd in 1936 de tweede loods gebouwd en waren er ruim vijftig man in dienst. In de tijd van de oorlog liep het werk terug en na de bevrijding richtte de broeders zich op de winterberging van jachten en reparatiewerkzaamheden. In 1956 trok de oudste broer zich terug en zette de heer A. van der Laan met zijn zoon het bedrijf voort.

Over ons
Derde generatie

Wij zijn een typisch familiebedrijf waarbij tegenwoordig de derde generatie aan het roer is. De broers Pieter, Arie en Simon sturen het bedrijf volledig aan. Simon regelt de verhuur van jachten en houdt de administratie bij, Arie is verantwoordelijk voor het technische onderhoud van alle boten en Pieter houdt met zijn allround inzetbaarheid grip op de hele organisatie. De verhuur van jachten is de core business, maar ook reparatie en onderhoud blijft een prominente plaats innemen binnen het bedrijf.

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

Over ons

De ideale ligging van de jachtwerf is een perfect startpunt voor het grootste vaargebied van West Holland. De verschillende vaarroutes brengen u langs schitterende plekken. U vaart bijvoorbeeld door karakteristieke oude steden zonder dat u onderweg een sluis tegenkomt. Dat maakt vaarroutes ook heel geschikt voor beginnende vaarders. “Het zijn praktische schepen die makkelijk zijn om te bedienen. We streven ernaar om iedereen het beste van het varen bij te brengen.

van der Laan roer

Waarmee kunnen wij u helpen?