Vaaruitje
Den Haag

Vaaruitje Den Haag
Rijk cultureel aanbod, culinair genieten en natuur

Beleef in Den Haag een combinatie tussen het rijke culturele aanbod, culinair genieten en de natuur. Maak je hoofd leeg tijdens een heerlijke strandwandeling of fietstocht door de duinen. Bekijk iconische meesterwerken in één van onze vele musea, zoals het Kunstmuseum Den Haag en het Mauritshuis. Winkel in de historische binnenstad, geniet van verse vis tot haute cuisine en ontdek de parels van de stad aan zee!

Meer op https://denhaag.com/nl

Vaaruitje Den Haag
Mauritshuis

Voor de schilderijen van grote meesters moet u zeker het Mauritshuis eens bezoeken. In dit museum waar graaf Johan Maurits van Nassau Siegen ooit woonde, vindt u nu een unieke collectie schilderijen.Het koninklijk kabinet van schilderijen: Het Mauritshuis is een Rijksmuseum midden in het centrum van Den Haag. In het museum schilderijen uit de Gouden Eeuw (17e eeuw) en een aantal uit de 18e eeuw. Het oude museum toont meer dan 800 schilderijen. De kern van de verzameling wordt gevormd door werk van Vermeer, Rembrandt, Steen en Frans Hals. Meer info op: https://www.mauritshuis.nl/

Vaaruitje Den Haag
Panorama Mesdag

De Mesdag Collectie bestaat uit het woonhuis – en tevens atelier – van het echtpaar Mesdag en het museum, een intiem gebouw met een exclusieve sfeer.

Aan de Laan van Meerdervoort ligt het voormalige woonhuis van Hendrik Willem Mesdag (1831-1915), de beroemde zeeschilder en zijn vrouw. Naast schilder was hij een groot kunstverzamelaar.

Mesdag liet een museum bouwen voor zijn uitzonderlijke collectie, dat talloze meesterwerken van de Franse School van Barbizon en de Haagse School van de 19e eeuw bevat. Hij bouwde dit museum pal naast zijn woonhuis en stelde het open voor kunstliefhebbers. Meer op http://panorama-mesdag.com

Vaaruitje Den Haag
Familiepark Drievliet

Attractiepark Drievliet is een sfeervol familiepark waar voor jong en oud van alles te beleven is. Met maar liefst 35 grote attracties, een speeltuin en shows is Drievliet een uitgelezen attractiepark voor de hele familie. Meer info op: https://www.drievliet.nl/

Vaaruitje Den Haag
Haags Historisch Museum

Met uitzicht op de bekendste vijver van Nederland, de Hofvijver, zie je de ontwikkeling van de stad op een digitale groeikaart in het Haags Historisch Museum. Stadsgezichten uit verschillende tijdperken tonen het leven van weleer. Hier wordt duidelijk dat de stad een lange geschiedenis heeft als politiek en bestuurlijk centrum van Nederland.

In het pand waar ooit de schutters van het Sint-Sebastiaansgilde bijeenkwamen, vind je nu de schatten uit de historie van de stad. Bijzondere schilderijen en bewonderingswaardige voorwerpen vertellen het verhaal van Den Haag.

Speciaal voor kinderen is er een route door het museum met leuke weetjes over Den Haag.
Meer info op: https://www.haagshistorischmuseum.nl/nl

Vaaruitje Den Haag
Ligplaats

WSV de Vlietstreek is gelegen in de Binckhorsthaven in Den Haag. Vanaf de doorvaartroute Rijn-Schie kanaal is het slechts enkele honderden meters naar de ingang van de Binckhorsthaven. Op de haven zijn alle voorzieningen aanwezig en er is een goede openbaar vervoer verbinding met het centrum van Den Haag en Den Haag Centraal.

Passanten zijn altijd welkom, u kunt een ligplaats met een groen bordje innemen.

Cultuur snuiven in het Groene Hart?
Een selectie inspiratievolle cultuuruitjes

Cultuuruitje

Vaaruitje Alkmaar

Cultuuruitje

Vaaruitje Woerden

Cultuuruitje

Vaaruitje Delft

Cultuuruitje

Vaaruitje Haarlem

Cultuuruitje

Vaaruitje Weesp

Zaandam

Cultuuruitje

Vaaruitje Zaanstreek

Cultuuruitje

Vaaruitje Utrecht

Cultuuruitje

Vaaruitje Woubrugge

Cultuuruitje

Vaaruitje Rotterdam

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

van der Laan roer

Waarmee kunnen wij u helpen?