Vaaruitje
Utrecht

Vaaruitje Utrecht
Werfkelders langs de grachten vol cafés en terrassen

Utrecht is het bruisende en kloppende hart van Nederland, een eeuwenoude universiteitsstad gebouwd rondom de Domtoren. Utrecht staat bekend om haar binnenstad met werfkelders langs de grachten vol cafés en terrassen aan het water.

Meer op https://www.ontdek-utrecht.nl/

Vaaruitje Utrecht
5 Kwartieren

Varend door de grachten zie je de oude werfkelders, bijzondere gevels en bruggen en wandelend ontdek je de smalle steegjes. De Utrechtse binnenstad bestaat uit vijf stadskwartieren. Elk kwartier heeft een eigen sfeer en karakter. Ontdek het Museumkwartier, Stadhuiskwartier, Universiteitskwartier, Vredenburgkwartier en Domkwartier in Utrecht.

Vaaruitje Utrecht
Domtoren

De iconische Domtoren is hét symbool van Utrecht en met zijn 112,32 meter de hoogste kerktoren van Nederland. In de Domtoren hangen maar liefst 64 klokken. Op 49 meter hoogte vind je de 14 luidklokken en op 70 meter hoogte staat het carillon van de Dom. Samen vormen ze de stem van de Domtoren die in de hele binnenstad te horen is.

In de Winkel van Utrecht / VVV aan het Domplein kun je terecht voor toeristische informatie, cadeaus en typisch Utrechtse en Nederlandse souvenirs.

Vaaruitje Utrecht
Hoog Ca­thari­j­ne

Hoog Catharijne is Utrechts eigen overdekte shopping mall, gelegen in het centrum. Hier kun je zeven dagen per week terecht bij meer dan 90 winkels. Je vindt hier bekende modeketens, kleine boetieks en gezellige restaurants.

Vaaruitje Utrecht
Riet­veld Schro­der­huis

Het Rietveld Schröderhuis is het architectonische hoogtepunt van de kunststroming De Stijl. Het huis is in 1924 ontworpen door de Utrechtse architect en vormgever Gerrit Rietveld, in opdracht van weduwe Truus Schröder. Het huis is niet alleen ontworpen maar ook ingericht door Gerrit Rietveld (1888-1964).

Rietveld Schröderhuis (collectie Centraal Museum, Utrecht). Fotografie Stijn Poelstra.

Cultuur snuiven in het Groene Hart?
Een selectie inspiratievolle cultuuruitjes

Cultuuruitje

Vaaruitje Leiden

Zaandam

Cultuuruitje

Vaaruitje Zaanstreek

Cultuuruitje

Vaaruitje Purmerend

Cultuuruitje

Vaaruitje Aalsmeer

Cultuuruitje

Vaaruitje Woubrugge

Cultuuruitje

Vaaruitje Gouda

Cultuuruitje

Vaaruitje Alkmaar

Cultuuruitje

Vaaruitje Weesp

Cultuuruitje

Vaaruitje Rotterdam

Cultuuruitje

Vaaruitje Amsterdam

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

van der Laan roer

Waarmee kunnen wij u helpen?