Vaaruitje Nieuwkoopse Plassen

Vaaruitje Nieuwkoopse Plassen
Natuur- en recreatiegebied om te ontdekken

De Nieuwkoopse Plassen is een natuur- en recreatiegebied om te ontdekken! Het gebied is 1400 hectare groot en wordt omsloten door de dorpen Nieuwkoop, Noorden, Woerdense Verlaat en De Meije. De plassen zijn vanaf de 16e eeuw ontstaan door vervening van het gebied. Inmiddels uitgegroeid tot een waar paradijs voor de recreant en natuurliefhebber.

Vaaruitje Nieuwkoopse Plassen
Vele eilandjes met bijzondere flora en fauna

Varend via Amstel, Grecht of Oude Rijn ontdekt u na het passeren van een authentieke sluis het Nieuwkoopse waterrijk. Oase van rust in de Randstad. U zult geboeid raken door de waterflora en de roep van onze vele water- en weidevogels. De vele eilandjes met bijzondere flora en fauna tonen aan dat dit niet voor niets een beschermd natuurgebied is. Voor de Nieuwkoopse plassen kunt u vooraf uw vaarvergunning regelen via: www.nieuwkoop.nl/vaarvergunning

Meer info op www.ontdeknieuwkoop.nl

Cultuur snuiven in het Groene Hart?
Een selectie inspiratievolle cultuuruitjes

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

van der Laan roer

Waarmee kunnen wij u helpen?