Vaaruitje Braassemermeer

Vaaruitje Braassemermeer
Prachtige oeverlanden, een fantastische plek om te varen.

Een van de juweeltjes van Kaag en Braassem is het Braassemermeer. Dit meer heeft een wateroppervlak van 425 hectare en prachtige oeverlanden. Een fantastische plek om te varen. Het Braassemermeer is vooral bij zeilers populair, maar is tevens een belangrijke doorgaande (staande mast)route. (Bron)

De Braassemermeer vormt met zijn omliggende wateren zoals: Wijde Aa, de Langeraarse plassen, de Westeinderplassen en de Zegerplas, een echte uitvalsbasis in het Hollandse Plassengebied. Dit netwerk voerde de vroegere handelsvaart vanuit de dorpen naar de grote steden.

Dit gebied is van vele markten thuis en staat bol van activiteiten. De vele dorpen rondom deze plas zoals Roelofarendsveen, Rijnsaterwoude en Woubrugge kenmerken zich door de intensieve land- en tuinbouw. De veen- en kleipolders vormen al meer dan 100 jaar een uitstekende voedingsbodem voor de vroegere groenteteelt en later snijbloemencultuur.

Varend door het Groene Hart van Nederland
Een selectie van onze prachtige steden en meren

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

van der Laan roer

Waarmee kunnen wij u helpen?