Vaaruitje Westeinderplassen

Vaaruitje Westeinderplassen
Honderden eilandjes

In de Westeinderplassen liggen honderden eilandjes, veelal particulier bezit. De gemeente Aalsmeer heeft vier openbare eilanden in het plassengebied: Starteiland, Kleine Poelakker, Heerlijkheid en de Akkers van Ravestein.

De openbare aanlegplaatsen zijn in eerste instantie bedoeld voor dagrecreatie. Toch mag je gebruik maken van de aanlegplaatsen om in je boot te overnachten. Je mag maximaal 48 uur bij hetzelfde eiland aanleggen. Meer info op www.aalsmeerwesteinder.nl.

Nabij de Oosteinderpoel aan de Ringvaart, op ongeveer twee kilometer van de Bosrandbrug, ligt het zogenaamde Recreatiesteunpunt van Stichting de Bovenlanden. Deze plek biedt plaats aan ongeveer tien schepen. Vanaf deze plaats kun je een mooie wandeling maken, een prachtige molen bezichtigen en genieten van de fraaie natuur. Het aangrenzende fiets- en wandelpad maakt deel uit van de lange afstandsroute het Pelgrimspad

Vaaruitje Westeinderplassen
Aalsmeer

Aan de Westeinderplassen ligt Aalsmeer, Het bloemendorp van Nederland. Hier is genoeg te doen zoals het bezoeken van de bloemenveiling, de Korenmolen, diverse restaurantjes etc.

Cultuur snuiven in het Groene Hart?
Een selectie inspiratievolle cultuuruitjes

Cultuuruitje

Vaaruitje Rotterdam

Cultuuruitje

Vaaruitje Delft

Cultuuruitje

Vaaruitje Uithoorn

Cultuuruitje

Vaaruitje Purmerend

Cultuuruitje

Vaaruitje Woubrugge

Cultuuruitje

Vaaruitje Haarlem

Cultuuruitje

Vaaruitje Weesp

Cultuuruitje

Vaaruitje Alkmaar

Cultuuruitje

Vaaruitje Utrecht

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

van der Laan roer

Waarmee kunnen wij u helpen?