Route 3001
3 dagen
Amstel Uithoorn Woerden

Vaarroute 3001
Vaarroute voor 3 dagen over de Amstel, Uithoorn en Woerden

Braassemermeer– Uithoorn – Nieuwkoop(se plassen) – Alphen aan den Rijn – Woubrugge

Een mooie route door de polders van het Groene Hart u vaart langs de grillige kronkels van de Amstel. U kunt op woensdag de weekmarkt bezoeken in Uithoorn. In Woerden kunt u op zaterdag naar de markt met streekproducten. Heeft u tijd over, dan kunt u Alphen aan den Rijn nog bezoeken met Avifauna en Archeon.

Dag 1
(3 uur varen)

Vandaag vaart u over het Braassemermeer, de Drecht en de grillige kronkels van de Amstel naar Uithoorn. Bij de kade vindt u enkele restaurants en winkels. Rond Uithoorn liggen diverse forten die deel uitmaakten van de Stelling van Amsterdam.

Dag 2
(3 uur varen)

Vandaag vaart u een klein stukje terug over de Amstel naar de Kromme Mijdrecht. Waarna u langs het kleine pittoreske dorpje De Hoef en het Woerdense Verlaat komt.

Na het Woerdense Verlaat vaart u verder over de Grecht (ook wel Greft genoemd) naar Woerden. Grecht is gracht, de Grecht is dus gegraven – het was het Amsterdam-Rijnkanaal uit de Middeleeuwen. Het waterpeil van de Grecht is hoger dan die van de omringende weilanden. Geniet van de bijzondere waternatuur, die in het Groene Hart steeds zeldzamer wordt. De eilandjes bestaan uit moerasbos en 18-eeuwse riet- en hooilandjes.

Aan het eind van de Grecht komt u in Woerden. Bezoek de streekmarkt van Woerden. Deze is dé oudste streekmarkt van Woerden en een bezoek waard. Op de zomerkaasmarkt zie je het ouderwetse handjeklap door boeren en buitenlui, wordt de authentieke kaasnotering wekelijks bijgehouden en wordt de historische kaasbel geluid.

Dag 3
(3.5 uur varen)

Vandaag terug naar Woubrugge. Vanuit Woerden volgt u de Oude Rijn langs Bodegraven naar Alphen aan den Rijn. Als u nog genoeg tijd heeft kunt u Alphen aan den Rijn nog bezoeken met het Archeon (themapark waar het verdwenen verleden van Nederland tot leven komt) en het vogelpark Avifauna. Vanuit Alphen aan den Rijn is het hooguit 45 min. varen om weer op tijd de boot in te leveren.

Cultuur snuiven in het Groene Hart?
Een selectie inspiratievolle cultuuruitjes

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

van der Laan roer

Waarmee kunnen wij u helpen?