Vaaruitje Rotterdam

Vaaruitje Rotterdam
Architectuur, kunst, cultuur en design

Rotterdam barst van de vernieuwende architectuur, kunst, cultuur en design, maar heeft ook een groot en gevarieerd aanbod aan winkels, attracties, festivals, restaurants en parken. Rotterdam is een stad die je steeds opnieuw kunt ontdekken.

Rotterdam biedt musea met zeer uiteenlopende collecties en exposities: van moderne kunst tot historische vondsten, van architectuur tot fotografie en van historische schepen tot exotische dieren. Ook zijn er tal van interessante galeries op meerdere locaties in de stad. Het gebied rond het Museumpark, in hartje stad, is bijzonder rijk aan musea. Bovendien loopt vanaf het Museumpark naar de Leuvehaven een aantrekkelijke route via onder meer de gezellige Witte de Withstraat.

Meer info op http://www.rotterdam.info

Vaaruitje Rotterdam
Markthal

De Markthal, een opvallend architectonisch meesterwerk in Rotterdam, is een van de meest opvallende bezienswaardigheden van de stad. Het is een plek waar cultuur, culinair genot en architectonische pracht samenkomen. Deze enorme overdekte markt staat bekend om zijn unieke ontwerp, indrukwekkende kunstwerken en diverse eetgelegenheden, en biedt bezoekers een onvergetelijke ervaring.

Vaaruitje Rotterdam
Architectuurstad

De verwoesting van de Rotterdamse binnenstad in 1940 resulteerde in de lappendeken aan bouwstijlen die je er nu kunt ontdekken. Hier schitteren zowel iconen van het Nieuwe Bouwen (Huis Sonneveld,  Van Nelle Fabriek) en typische wederopbouwarchitectuur (Het Industriegebouw, Rotterdamsche Bank) naast hypermoderne woontorens (De Rotterdam, Zalmhaventoren en The CoolTower).

Juist die afwisseling vertelt het verhaal van de stad. De stad waar je, tijdens een wandeling door het stadscentrum, ook monumenten als het Stadhuisde Laurenskerk en het Schielandshuis treft: de relieken van het vroegere Rotterdam. En ook Europa’s eerste wolkenkrabber – het 45 meter hoge Witte Huis uit 1898 – overleefde het bombardement. Meer info op https://rotterdam.info/architectuur/

Vaaruitje Rotterdam
Erasmusbrug

De 800 meter lange Erasmusbrug is de verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van Rotterdam. De hangbrug over de Maas heeft een 139 meter hoge stalen pyloon, die met 40 tuien is gemonteerd. Door de vorm van de pyloon kreeg de brug de bijnaam De Zwaan . De Erasmusbrug  is hét icoon van de stad Rotterdam.

Vaaruitje Rotterdam
Historische (passanten)havens

Vindt u het leuk om bij historische schepen te liggen, dan zijn de Veerhaven en Delfshaven aan te bevelen.

De Veerhaven ligt in het Scheepvaartkwartier, waar statige herenhuizen aan klassieke lanen het rijke scheepvaartverleden van Rotterdam doen voortleven. Rondom de Veerhaven vind je diverse restaurants en terrassen, zoals Loos en Zinc.

In Delfshaven is een ruime keus aan galeries en eethuisjes en is het heerlijk ronddwalen langs het water. Op het Coolhaveneiland zijn culturele voorzieningen van stedelijk belang en heerst volop creatieve bedrijvigheid.

Een andere mogelijkheid is City Marina Rotterdam. Geen historische haven, maar wel uniek gelegen op de prestigieuze Kop van Zuid, dichtbij de ‘Erasmusbrug, de ‘Willemsbrug, Hotel New York en het nieuwe Luxor theater. Metro, trein, bus- en tramverbindingen zijn op loopafstand en brengen u zo naar musea, theaters, winkels en uitgaansgelegenheden.

Cultuur snuiven in het Groene Hart?
Een selectie inspiratievolle cultuuruitjes

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

van der Laan roer

Waarmee kunnen wij u helpen?