Vaaruitje Loenen aan de Vecht

Vaaruitje Loenen aan de Vecht
Landgoederen, kastelen en buitenplaatsen

In de omgeving van Loenen aan de Vecht hebben door de eeuwen heen meerdere landgoederen, kastelen en buitenplaatsen gestaan. De meeste hiervan hebben de tand des tijd niet doorstaan maar sommige zoals de buitenplaats Nieuwerhoek zijn nog steeds in volle glorie te bezichtigen.

Het Historische centrum van het dorp wordt gedomineerd door de grote kerk en de brug over de Vecht. De grote kerk van Loenen aan de Vecht is een zogenaamde Pseudobasiliek waarvan het oudste deel uit de dertiende eeuw stamt. De scheve toren van de kerk is rond 1500 gebouwd en staat bijna 80 centimeter uit het lood en zakt langzaamaan steeds verder weg. De oude ophaalbrug over de Vecht is nog steeds in gebruik en gaat met regelmaat open voor de pleziervaart. (Bron: Wikipedia)

Vaaruitje Loenen aan de Vecht
Korenmolen de Hoop

Op een prachtige plek langs de Vecht in Loenen staat korenmolen De Hoop. Op deze plek stond ruim 350 jaar geleden, in de zeventiende eeuw, al een korenmolen. Dit was een dwangmolen, waar boeren verplicht waren hun graan te laten malen. In die tijd konden sloepen en vletten vanaf de Vecht de molen invaren om te laden of lossen. Ziet u de blauwe vlag op de molen? Dan is de molen open voor bezichtiging! Meer op www.molenloenen.nl/

Cultuur snuiven in het Groene Hart?
Een selectie inspiratievolle cultuuruitjes

Cultuuruitje

Vaaruitje Uithoorn

Cultuuruitje

Vaaruitje Haarlem

Edam Kaaswaag

Cultuuruitje

Vaaruitje Edam

Cultuuruitje

Vaaruitje Rotterdam

Cultuuruitje

Vaaruitje Gouda

Cultuuruitje

Vaaruitje Delft

Cultuuruitje

Vaaruitje Amsterdam

De Rijp

Cultuuruitje

Vaaruitje De Rijp

Cultuuruitje

Vaaruitje Woerden

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

van der Laan roer

Waarmee kunnen wij u helpen?