Route 6001
6 dagen
Delft/Den Haag, Rotterdam, Gouda

Vaarroute 6001
Vaarroute 6001: 6 dagen Delft/Den Haag, Rotterdam, Gouda

Leiden – Vlietland – Delft/Den Haag – Rotterdam – Gouda

Deze route is ook geschikt voor de grotere schepen; niet voor beginners. Mede vanwege het bevaren van de Nieuwe Maas. U dient rekening te houden met hoog- en laagtij van Rotterdam tot Gouda.

Bezoek Leiden met zijn hofjes. Delft bekend om Delfts-blauw of het centrum van onze politiek in Den Haag. gevolgd door Rotterdam met zijn de vernieuwende architectuur. En vergeet Gouda niet met zijn traditionele kaasmarkt en de Kaaswaag.

Routekaart 6001

Dag 1
(3 uur varen)

Vaar over het Braassemermeer en de Kagerplassen naar Leiden en geniet van de vele molens in het landschap die vanaf het water goed te zien zijn. Als u niet te laat op de dag aankomt, kunt u nagenoeg in het centrum van Leiden aanmeren.
Leiden telt 35 hofjes, vrijwel allemaal in de binnenstad. Deze hofjes zijn stuk voor stuk idyllische plekjes, waar het stadsrumoer is buitengesloten en waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. In de avond kunt u genieten van de terrasjes en het uitgaansleven in het centrum van Leiden. Vanaf Leiden is de Keukenhof ook zeer goed bereikbaar met de speciale Keukenhof Express Bus (854) vanaf Station Leiden Centraal.

Dag 2
(3 uur varen)

Vandaag vaart u een klein stukje terug op de Oude Rijn en het Rijn- Schiekanaal overgaand in de Vliet richting watersport-, recreatie- en natuurgebied Vlietland. Vlietland is begonnen als zandwingebied in 1970 en wordt gevormd door drie meren met daaromheen bossen, kreken, ligweiden en een parkachtig landschap.

Dag 3
(3 tot 4 uur varen)

De historische stad Den Haag is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland, het centrum van de nederlandse politiek. Daarnaast kunt u culinair genieten, zijn er vele musea, winkels of ga naar het strand.
Om naar Den Haag te gaan adviseren wij WSV de Vlietstreek. WSV de Vlietstreek is gelegen in de Binckhorsthaven in Den Haag. Vanaf de doorvaartroute Rijn-Schie kanaal is het slechts enkele honderden meters naar de ingang van de Binckhorsthaven. Op de haven zijn alle voorzieningen aanwezig en er is een goede openbaar vervoer verbinding met het centrum van Den Haag en Den Haag Centraal. Passanten zijn altijd welkom, u kunt een ligplaats met een groen bordje innemen.

Wilt u liever naar Delft, dan vaart u iets verder over de Delftse Vliet en het Rijn- Schiekanaal door. Het Passantenhavenkantoor ligt aan de Hooikade/Zuidkolk. Delft staat bekend om zijn Delfts blauw, de moord op Willem van Oranje, Oude- en Nieuwe kerk etc.

Dag 4
(4 tot 5 uur varen)

Vandaag vaart u naar Rotterdam over de Delftse Vliet – het Rijn-Schiekanaal – Delfse Schie richting Nieuwe Maas. Rotterdam barst van de vernieuwende architectuur, kunst, cultuur en design, maar heeft ook een groot en gevarieerd aanbod aan winkels, attracties, festivals, restaurants en parken. Rotterdam is een stad die je steeds opnieuw kunt ontdekken.Een leuke haven is de Veerhaven, waar ook de historische vloot ligt.

Dag 5
(ongeveer 5 uur varen)

Vandaag kunt u verder varen over de Nieuwe Maas en de Hollandse IJssel naar Gouda. In Gouda kunt u overnachten midden in de Stad. Bezoek de Kaaswaag en Ambachtenmuseum, Museumgouda, het Stadhuis of de St. Janskerk. Heeft u de mogelijkheid op een donderdagochtend in Gouda te zijn, dan kunt u wellicht ook de traditionele kaasmarkt bezoeken (april – augustus).

Dag 6
(ongeveer 4.5 uur varen)

Vandaag levert u de boot weer netjes en leeg in op onze basis in Woubrugge. Bij officiële terugkomst op maandagochtend kunt u eventueel de boot ook inleveren op zondagmiddag tussen 15:00 uur en 17:00 uur.
Heeft u vandaag nog ruim de tijd voor u de boot moet inleveren, dan kunt u overwegen om nog naar Alphen aan den Rijn te varen.

Cultuur snuiven in het Groene Hart?
Een selectie inspiratievolle cultuuruitjes

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

van der Laan roer

Waarmee kunnen wij u helpen?