Vaaruitje Woerden

Vaaruitje Woerden
Groene Hart

Tijdens uw vaartocht kunt u Woerden bezoeken. Actief, veelzijdig en dynamisch Woerden is aantrekkelijk gelegen in het Groene Hart in de driehoek gevormd door Utrecht, Den Haag/Rotterdam en Amsterdam. De stad heeft een geschiedenis van eeuwen, waarvan slechts weinig bekend is, zeker met betrekking tot de eerste duizend jaar van onze jaartelling, of nog ouder. Gelukkig geeft het gebied via bodemvondsten bij stukjes en beetjes iets van zijn historie prijs.

De kaasmarkt en de streekmarkt zijn de moeite waard, maar ook de ambachtelijke producten in menige winkel vallen op met vooral het Woerdense kaasplankje.

Vaaruitje Woerden
Boerenkaasmarkt

Op de Woerdense Kaasmarkt wordt de échte boerenkaas verhandeld. De bezoekers kunnen zien hoe de handel door middel van “handje klap” tussen de boeren en handelaren gaat. De spreekstalmeester geeft uitleg over alle geheimen en tradities die de kaasmarkt te bieden heeft. Bij een bezoek aan Boerenmarktstad Woerden mag een bezoek aan de kaasmarkt zeker niet ontbreken.

Meer info op www.beleefwoerden.com

Vaaruitje Woerden
Stadsmuseum

Stadsmuseum Woerden is gevestigd in het hart van Woerden. In dit voormalige 16de-eeuwse ‘Stedehuys’ met schandpaal wisselen historie en kunst elkaar af. Het museumgebouw op zichzelf is al een bezienswaardigheid.

Meer info op www.beleefwoerden.com

Vaaruitje Woerden
Kaaspakhuis & VVV

De Kaaspakhuis in Woerden is het enige nog in werking zijnde Kaaspakhuis in Nederland die je kunt bezoeken. Je wordt persoonlijk rondgeleid door een van de enthousiaste gidsen die álles weten over kaas en Woerden… Bekijk de Kaasfilm, leer alles over het kaasmaken en bewonder de authentieke kaasopleg waar maar liefst ca 5500 echte kazen liggen te rijpen. Je ontdekt de finesse van het kaasmaken en je ziet hoe handelaren hun kazen opslaan. Van harte welkom in de wereld van kaas!

In het Kaaspakhuis bevind ook de VVV van Woerden. Meer info op www.beleefwoerden.com

Cultuur snuiven in het Groene Hart?
Een selectie inspiratievolle cultuuruitjes

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

van der Laan roer

Waarmee kunnen wij u helpen?