Route 7001
7 dagen
Amsterdam Utrecht Gouda

Vaarroute 7001
Vaarroute voor 7 dagen door Amsterdam, Utrecht en Gouda

Amsterdam – Braassemermeer – Weesp – Loenen aan de Vecht of Loosdrecht(se plassen) – Utrecht – Oudewater – Gouda – Woubrugge

Uniek in Nederland is dat u in Kaasstad Gouda en Utrecht dwars door de historische binnenstad vaart. Kronkelend door het Hollandse polder- en natuurlandschap vaart u langs prachtige meren, dorpen en steden. De rivier de Vecht biedt u een kijkje in de schilderachtige tuinen van de vele landhuizen die hier staan.

Voor beginners is deze route niet te adviseren!

Met onderstaande schepen is het niet mogelijk door Utrecht te varen:

  • Vacance 1100 AK (Ibis)
  • Zijlmans Eagle 1200 Classic (Pelikaan)
  • Tyvano 38 (Merel)
  • BWS (Tango)

Dag 1
(4 tot 5 uur varen)

U vaart over het Braassemermeer, de Drecht en de Amstel naar Amsterdam. ( U hoeft geen doorvaartvignet te kopen voor Amsterdam)

Amsterdam is een bruisende stad met de grachtengordel, grachtenpanden, een rijk cultureel aanbod, een prachtige architectuur en een bijzondere historie. Geniet hier van het uitgaansleven en musea.

Ervaar Amsterdam door te wandelen langs de grachtengordel en prachtige grachtenpanden. Geniet van het rijke culturele aanbod en de bijzondere historie via diverse musea zoals: het Rijksmuseum, Het Van Gogh Museum, Museum het Rembrandthuis, het Anne Frank Huis en De Hermitage Amsterdam.

Dag 2
(2 tot 3 uur varen)

Via de Weespertrekvaart kunt u naar Weesp varen en overnachten in de stad. Weesp ligt op een kruispunt van diverse waterwegen. Lopend door de compacte oude binnenstad, proeft u nog de sfeer van eeuwen geleden. Natuurlijk zijn er de gezellige winkelstraten en de terrasjes. Maar als je die achter je laat, zijn er de smalle straatjes en de steegjes. Je waant je dan in de Middeleeuwen. Enkele bezienswaardigheden: Het Stadhuis, het Gemeentemuseum, Voormalig St. Bartholomeus Gast- en Armenweeshuis en de Grote of Laurenskerk.

Dag 3
(3 tot 4 uur varen)

Via de mooie Vecht vaart u richting Loenen aan de Vecht of de Loosdrechtse Plassen. Geniet van de monumentale panden en de prachtige idyllische omgeving.
Tip: Bezoek kaas- en ijsboerderij De willegen in Vreeland (Voor Vreeland vanaf Weesp).

Loenen aan de Vecht stamt uit de dertiende eeuw maar het dorp bestaat al sinds de 10e eeuw. Het Historische centrum van het dorp wordt gedomineerd door de grote kerk en de brug over de Vecht. In de omgeving van het dorp hebben door de eeuwen heen meerdere landgoederen kastelen en buitenplaatsen gestaan. Sommige zoals de buitenplaats Nieuwerhoek zijn nog steeds in volle glorie te bezichtigen.

Dag 4
(3 tot 4 uur varen)

Vandaag vaart u verder over de Vecht naar Utrecht. U kunt dwars door het centrum van Utrecht varen. Utrecht is klein genoeg om wandelend de middeleeuwse binnenstad te ontdekken. De stad is rijk aan cultuur en historie en bruist van het levenmet een volle culturele agenda, gezellige terrassen, gastvrije restaurants, moderne architectuur, trendy winkels en verrassende musea zoals: Kaaswaag en Ambachtenmuseum, Museumgouda, het Stadhuis en de St. Janskerk.

Dag 5
(3 tot 4 uur varen)

Over de Hollandse IJssel vaart u, via Nieuwegein, richting Gouda. U kunt halverwege overnachten in Oudewater. Veel historische pandjes, mooie monumenten, kunst en cultuur, typische kerken en aardige musea! Waaronder museum de Heksenwaag, de touwfabriek, het touwmuseum ‘De Baanschuur’ en allerlei verwijzingen naar onze touwgeschiedenis. Oudewater bindt en boeit. Daarnaast zijn er nog meer musea in de buurt van Oudewater die voor de liefhebber beslist een bezoekje waard zijn.

Dag 6
(3 tot 4 uur varen)

Vandaag kunt u verder varen over de Hollandse IJssel naar Gouda. In Gouda kunt u overnachten midden in de Stad. Bezoek de Kaaswaag en Ambachtenmuseum, Museumgouda, het Stadhuis of de St. Janskerk. Heeft u de mogelijkheid op een donderdagochtend in Gouda te zijn, dan kunt u wellicht ook de traditionele kaasmarkt bezoeken (april – augustus).

Dag 7
(3 uur varen)

Vandaag terug naar Woubrugge. Afhankelijk van het tijdstip waarop u terug moet zijn, kunt u nog rustig ontbijten en Gouda ingaan of verder varen en Alphen aan den Rijn bekijken of over het Braassemermeer varen.

Cultuur snuiven in het Groene Hart?
Een selectie inspiratievolle cultuuruitjes

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

van der Laan roer

Waarmee kunnen wij u helpen?