Sixhaven Amsterdam

Vaaruitje Amsterdam

Vaaruitje Amsterdam
Een bruisende stad met een open en tolerante sfeer

Amsterdam ligt ongeveer 3 uur varen vanaf onze basis in Woubrugge. Een bruisende stad met een open en tolerante sfeer: de Amsterdammer ontvangt iedereen die de stad bezoekt met open armen. Lees meer over de stad met haar adembenemende grachtengordel, de bijbehorende grachtenpanden, het rijke culturele aanbod, de prachtige architectuur en bijzondere historie. Meer info op https://www.iamsterdam.com/nl  

( U hoeft geen doorvaartvignet te kopen voor Amsterdam)

Ervaar Amsterdam door te wandelen langs de grachtengordel en prachtige grachtenpanden. Geniet van het rijke culturele aanbod en de bijzondere historie via diverse musea zoals: het Rijksmuseum, Het Van Gogh Museum, Museum het Rembrandthuis, het Anne Frank Huis en De Hermitage Amsterdam.

Vaaruitje Amsterdam
Rijksmuseum

Een historisch museum waar altijd iets nieuws te ontdekken is. Het Rijksmuseum kijkt met de blik van nu naar de kunst van toen. Zo verzeker je jezelf steeds weer van een bijzonder bezoek.

Vaaruitje Amsterdam
Het Van Gogh Museum

Al 50 jaar lang inspireert het Van Gogh Museum mensen met kunstwerken van Vincent van Gogh (en zijn tijdgenoten). In 2023 vieren we onze verjaardag met heel veel activiteiten.

Vaaruitje Amsterdam
Museum het Rembrandthuis

Nergens ter wereld kom je dichter bij Rembrandt dan in Museum Rembrandthuis. Dankzij de multimediatour komen Rembrandts huis en de zeventiende eeuw echt tot leven. Je volgt het levensverhaal van Rembrandt, van zijn intrek in het pand als ambitieuze celebrity-kunstenaar, tot zijn noodgedwongen vertrek vanwege een opeenstapeling van schulden.

Ook worden er dagelijks ets- en verfdemonstraties gegeven in het museum. Op de plek waar Rembrandt zijn meesterwerken maakt, in het atelier, zie je hoe de kunstenaar zijn verf maakte. Op de etszolder ontdek je Rembrandts etstechnieken. Alsof je meekijkt over de schouder van de kunstenaar.

https://www.rembrandthuis.nl/

Vaaruitje Amsterdam
Het Anne Frank Huis

In samenwerking met Otto Frank, Anne Franks vader, wordt op 3 mei 1957 de Anne Frank Stichting opgericht. Wij zijn een onafhankelijke non-profitorganisatie die de onderduikplek van Anne Frank beheert en openstelt en Annes levensverhaal wereldwijd onder de aandacht brengt. https://www.annefrank.org/nl/

Vaaruitje Amsterdam
De Hermitage Amsterdam

Op de binnenplaats zullen gratis toegankelijke buitententoonstellingen te zien zijn en het Amsterdam Museum organiseert tevens een uitgebreid educatie- en publieksprogramma in zijn tijdelijke onderkomen in de Hermitage

Panorama Amsterdam: een levende geschiedenis van de stad
In de vaste chronologische presentatie over de geschiedenissen van Amsterdam; Panorama Amsterdam: een levende geschiedenis van de stad, geven bekende maar ook nieuwe en onbekende verhalen over, en perspectieven op, het verleden van Amsterdam een indruk hoe Amsterdam zich heeft gevormd en nog altijd ontwikkelt.

Sixhaven Amsterdam

Vaaruitje Amsterdam
Geadviseerde haven

www.sixhaven.nl: De Sixhaven ligt in het centrum van Amsterdam aan het IJ recht tegenover het Centraal Station Amsterdam. Vanaf het IJsselmeer en de Noordzee is de Sixhaven met staande mast te bereiken. De Sixhaven heeft een unieke verbinding met het centrum van Amsterdam door de nabijheid van twee aanmeerpunten van gratis ponten naar het Centraal Station Amsterdam, beiden op ongeveer 5 minuten lopen. De oversteek met de pont naar het centrum van Amsterdam duurt ongeveer 5 minuten. De ponten varen zeer frequent dag en nacht: zie hiervoor de dienstregeling van het GVB.

Cultuur snuiven in het Groene Hart?
Een selectie inspiratievolle cultuuruitjes

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

Edam Kaaswaag

Cultuuruitje

Vaaruitje Edam

Cultuuruitje

Vaaruitje Delft

Cultuuruitje

Vaaruitje Leiden

Cultuuruitje

Vaaruitje Haarlem

Cultuuruitje

Vaaruitje Weesp

Cultuuruitje

Vaaruitje Woubrugge

De Rijp

Cultuuruitje

Vaaruitje De Rijp

Cultuuruitje

Vaaruitje Gouda

Cultuuruitje

Vaaruitje Utrecht

Een selectie inspiratievolle cultuuruitjes

van der Laan roer

Waarmee kunnen wij u helpen?