Route 4001
Leiden Keukenhof

Vaarroute 4001
Vaarroute voor 4 dagen naar Leiden en de Keukenhof

Woubrugge – Braassemermeer – Kagerplassen – Leiden – Woubrugge

Bezoek de Keukenhof vanuit Lisse of Leiden, het leukste en fleurigste dagje uit! Een unieke en onvergetelijke belevenis!

Dag 1
(1 uur varen)

Afhankelijk van de tijd van aankomst, heeft u de mogelijkheid om kostenloos in onze eigen haven te overnachten of op het Braassemermeer.

Het Braassemermeer is een watergebied waar het vooral tijdens zomerse dagen gezellig druk is. Het Braassemermeer is een waar walhalla voor de actieve watersporter. Verreweg de meeste watersporters zeilen, van jong tot oud, in optimisten en valken. Ook is het Braassemermeer een plek waar op alle mogelijke manieren gesurft wordt. Bij De Hemmen kunt u overnachten aan het eiland.

Dag 2
(3 uur varen)

Vaar over het Braassemermeer en de Kagerplassen naar Leiden en geniet van de vele molens in het landschap die vanaf het water goed te zien zijn. Als u niet te laat op de dag aankomt, kunt u nagenoeg in het centrum van Leiden aanmeren.

Leiden telt 35 hofjes, vrijwel allemaal in de binnenstad. Deze hofjes zijn stuk voor stuk idyllische plekjes, waar het stadsrumoer is buitengesloten en waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. In de avond kunt u genieten van de terrasjes en het uitgaansleven in het centrum van Leiden.

Vanaf Leiden is de Keukenhof ook zeer goed bereikbaar met de speciale Keukenhof Express Bus (854) vanaf Station Leiden Centraal.

Dag 3
(3  uur varen)

Deze ochtend kunt u naar de Keukenhof gaan. In meer dan 20 bloemenshows presenteren 500 bloemenkwekers snijbloemen en potplanten in al hun variatie. Vanuit Leiden kunt u ook de Keukenhof bezoeken met de Keukenhof Express.

Zorg dat u op tijd terug bent om nog enkele uren te varen richting de thuishaven in Woubrugge. U kunt hier overnachten in onze eigen haven of vlakbij op het Braassemermeer.

Dag 4
(3 tot 4 uur varen)

Vandaag levert u de boot weer netjes en leeg in op onze basis in Woubrugge. Bij officiële terugkomst op maandagochtend kunt u eventueel de boot ook inleveren op zondagmiddag tussen 15:00 uur en 17:00 uur.

Heeft u vandaag nog ruim de tijd voor u de boot moet inleveren, dan kunt u overwegen om nog naar Alphen aan den Rijn te varen.

Cultuur snuiven in het Groene Hart?
Een selectie inspiratievolle cultuuruitjes

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

van der Laan roer

Waarmee kunnen wij u helpen?