Route 5001
5 dagen
Amsterdam Haarlem Lisse

Vaarroute 5001
Vaarroute voor 5 dagen door Amsterdam, haarlem en Lisse

Woubrugge – Uithoorn – Amsterdam – Haarlem – Lisse of Leiden – Woubrugge

Ervaar Amsterdam door te wandelen langs de grachtengordel en prachtige grachtenpanden. Geniet van het rijke culturele aanbod en de bijzondere historie via diverse musea. Ontdek Haarlem met een rijke historie, prachtige monumenten en een Bourgondische sfeer. Bezoek de Keukenhof vanuit Lisse of Leiden, het leukste en fleurigste dagje uit! Een unieke en onvergetelijke belevenis!

( U hoeft geen doorvaartvignet te kopen voor Amsterdam)

Dag 1
(3 uur varen)

Vandaag vaart u over het Braassemermeer, de Drecht en de grillige kronkels van de Amstel naar Uithoorn. Bij de kade vindt u enkele restaurants en winkels. Rond Uithoorn liggen diverse forten die deel uitmaakten van de ‘Stelling van Amsterdam’.

Voor beginners adviseren wij richting Amsterdam te varen via het Braassemermeer, de Westeinder Plassen, Nieuw Meer en de Schinkel of Kostverlorenvaart. U kunt dan tussendoor overnachten op de Westeinder Plassen of Aalsmeer.

Dag 2
(2 uur varen)

Vandaag vaart u verder over de Amstel naar Amsterdam.

Amsterdam is een bruisende stad met de grachtengordel, grachtenpanden, een rijk cultureel aanbod, een prachtige architectuur en een bijzondere historie. Geniet hier van het uitgaansleven en musea.

Ervaar Amsterdam door te wandelen langs de grachtengordel en prachtige grachtenpanden. Geniet van het rijke culturele aanbod en de bijzondere historie via diverse musea zoals: het Rijksmuseum, Het Van Gogh Museum, Museum het Rembrandthuis, het Anne Frank Huis en De Hermitage Amsterdam.

Dag 3
(4 uur varen)

Vandaag vaart u naar Haarlem via de Schinkel of Kostverlorenvaart, Nieuwe Meer, de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Door via Het Spaarne Haarlem in te varen gaat u naar het centrum van de stad, waar diverse ligplaatsen zijn.

In Haarlem is van alles te doen, het gehele jaar door. Ontdek de stad die bekend staat om haar hoogwaardige culturele aanbod, de grote diversiteit aan winkels, gezellige restaurants en cafés. Een stad met een rijke historie, prachtige monumenten en een Bourgondische sfeer.

Dag 4
(1.5 uur varen)

Door een klein stukje door te varen over het Spaarne en vervolgens verder te varen over de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder komt u in Lisse. In Lisse kunt u de Keukenhof bekijken.

Keukenhof is het internationale en zelfstandige showvenster van de Nederlandse sierteelt, met de nadruk op bolbloemen. In acht weken tijd laat Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. In het park ligt de nadruk op de 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen, waarbij 100 inzenders hun levende catalogus laten zien. In meer dan 20 bloemenshows presenteren 500 bloemenkwekers snijbloemen en potplanten in al hun variatie.

Een ideale haven dicht bij de Keukenhof is Watersportvereniging Lisse. Met Bus 50 of Q-liner 361 komt u in ongeveer een half uur in de Keukenhof.

Alternatief: Vanuit Leiden kunt u ook de Keukenhof bezoeken met de Keukenhof Express. Vaar over het Braassemermeer en de Kagerplassen en geniet van de vele molens in het landschap die vanaf het water goed te zien zijn. In de avond kunt u genieten van de terrasjes en het uitgaansleven in het centrum van Leiden. Vanuit Haarlem is het ongeveer 3 uur varen naar Leiden.

Dag 5
(3 uur varen)

Vandaag vaart u terug naar de thuisbasis Woubrugge. Via de Kagerplassen en het Braassemermeer.
Alternatief vanuit Leiden: U vaart over de Oude Rijn terug naar de thuishaven in Woubrugge.

Cultuur snuiven in het Groene Hart?
Een selectie inspiratievolle cultuuruitjes

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

Een ideaal uitgangspunt

Wij zijn gelegen in Woubrugge, midden in het grootste waterrijkste gebied van Nederland. Een ideaal uitgangspunt om onze historische steden, prachtige meren en natuurgebieden te bezoeken vanaf het water.

van der Laan roer

Waarmee kunnen wij u helpen?